Влахински водопад

Влахинският водопад се намира в Пирин планина близо до родното място на Яне Сандански – село Влахи, на 9 км от град Кресна и на 160 км от град София.

Водопадът е разположен по поречието на Влахинска река, която започва от едноименните езера в северен Пирин. Стръмна, с множество падове и завои, реката минава покрай село Влахи, след което влиза в тясно ждрело.

До горната страна на водопада се стига много лесно, тъй като се намира само на 200 метра от центъра на селото, на не повече от 15 минути нормално ходене по пътека. Височината му е приб-лизително 25 метра, като водата пада отвесно, разбива се в малка скала и сформира езерце в подножието.

Зеленината и скалистата местност допълват красотата на пълноводния през почти цялата година водопад. Невероятно красива гледка е да наблюдавате водопада и отдолу. Стигането до подножието обаче е много трудно и опасно. Необходимо е да се спуснете внимателно по много стръмен и скалист склон.

Влахинският водопад предлага емоционално изживяване не само за любителите на разходките сред природата, но и за почитателите на екстремните спортове. Много често тук се провежда каньонинг (спускане с въже по водопада).

 

Пътеводителят събира на едно място както добре познати туристически дестинации, така и слабоизвестни, но изключително атрактивни водни каскади. 300 уникални снимки на водопадите дават представа за тяхното разположение, мащаб, сила на водния пад и заобикаляща растителност през различните сезони на годината.

Купи книгата от тук